Kas Soome hakkab Kreeka suhtes sulama?

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rahandusminister Alexander Stubb.
Soome rahandusminister Alexander Stubb. Foto: SCANPIX

Soome peaminister paotas eile ust Kreeka laenutingimuste ülevaatamise suhtes, välistades jätkuvalt korstnassekirjutamise variandi.

Davosis Maailma Majandusfoorumil viibiv Alexander Stubb ütles, et Soome võib kaaluda Kreeka laenutähtaja pikendamist ning laenuga seotud tingimuste timmimist, aga mitte võla kustutamist, kirjutab Financial Times.

Rõhutades, et tegemist ei ole pühapäevastesse Kreeka valimistesse sekkumisega, esitas Stubb Soome poolsete läbirääkimiste kondikava puhuks, kui Kreeka valimised võidab vasakerakond Syriza.

«Soome positsioon on, et me suhtleme mistahes demokraatlikult valitud valitsusega Kreekas ning et meie jaoks oleks väga keerukas kustutada mistahes laene või restruktureerida laene praegusel konkreetsel hetkel. Me võime vaadata erinevaid pikendusi; me võime vaadata erinevat liike programme ja me lähtume sellest.»

Stubb käis välja ka kolm võimalikku tulevikustsenaariumi.

«Esimene on, et asjad jätkuvad nagu nad on; teine on, et me siseneme pikemasse ebastabiilsuse perioodi, vaadates midagi üle, mitte vaadates üle võlasummasid vaid midagi struktuuriprogrammides; ja kolmas on, et meil tuleb räpane väljumine [st Kreeka lahkumine euroalast – toim] ning ma arvan, et seda tuleb iga hinna eest vältida,» loetles Stubb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles