Kreml: Putin ja Lagarde arutasid majandusabi andmist Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevjuht Christine Lagarde arutasid neljapäeval telefonivestluses edasist rahvusvahelist abi Ukrainale, teatas Kreml.

«Osapooled arutasid Ukraina majanduskriisi ületamiseks vajaliku rahvusvahelise finants- ja majandusabi küsimusi ja selles kontekstis IMF-i võimalikke samme vastuseks Kiievi võimude taotlusele võtta vastu uus pikaajaline abipakett» vahendab BNS.

Ukraina ametiisikud teatasid kolmapäeval, et Kiiev taotleb IMF-ilt uut ja laiemat abipaketti ning soovib pidada riigi võlgade ümberstruktureerimiseks läbirääkimisi võlakirjade omanikega.

IMF andis Kiievile mullu 17 miljardi dollari (13,6 miljardi euro) ulatuses finantsabi, mis väljastatakse kahe aasta jooksul, ja on osa 27 miljardi dollari (23,27 miljardi euro) suurusest globaalsest abipaketist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles