Seitse uue töötaja palkamisel tehtavat viga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7 suurimat uue töötaja palkamisel tehtavat viga
7 suurimat uue töötaja palkamisel tehtavat viga Foto: SCANPIX

Entrepreneur.com vahendab seitset tüüpilist viga, mida personalijuhid uue töötaja palkamisel kipuvad tegema.

Uue töötaja otsimine pole piisavalt prioriteetne

Õige inimese leidmine võib võtta kuid aega ning tihti lepitakse ületatud tähtaegade ja muu välise surve tõttu ka "piisavalt hea" kandidaadi palkamisega.

Hea meeskonna ehitamiseks ei tohi aga leppida vähema kui parima kandidaadiga. Talentide otsimine peab olema personalijuhi kõige olulisem ülesanne.

Ettevõttesiseste soovituste arvestamata jätmine 

Usaldusväärse töötaja soovitus on kulda väärt - ta on tuttav nii kandidaadi tugevuste ja nõrkustega, kui ka sinu ettevõtte kultuuriga, osates seega ilmselt üsna adekvaatselt hinnata kandidaadi sobivust antud töökohale.

Töörolli sobivuse hindamata jätmine

Mida rohkem sulle kandidaat meeldib, seda suurem on võimalus, et võid unustada analüüsimast, kas ta ka lisaks meeldivatele iseloomuomadustele ja muljeltavaldavale kogemusepagasile ka tegelikult oma tulevasse, sinu ettevõtte poolt pakutavasse töörolli sobib.

Kogemuse eelistamine intelligentsile

Personalijuhid kipuvad liiga tihti keskenduma sellele, kas kandidaadil on olemas varasem antud spetsiifilist ala kattev töökogemus. Samas on intelligents, õppimisvõime ning üles näidatav aktiivsus kandidaadi palkamisel palju olulisemad faktorid.

Lobeda jutuga kandidaadi ohvriks langemine

Mõned kandidaadid eristuvad teistest oma karisma ja šarmi abil ning suudavad mõne hetkega intervjueerijas poolehoidu tekitada. Hiljem aga selgub, et antud töökoha jaoks olid nad kehvad valikud. Seetõttu tuleb alati jalad maas hoida ja analüüsida, millised on tema senised töökogemused ja omandatud oskused ning kas ja milliseid eeliseid need positiivsed isikuomadused kandidaadile oma töörollis annavad.

Tihedalt töökohti vahetavate kandidaatide palkamine

Kuigi vahel on töökohtade tihedal vahetamisel loogilised põhjused, tuleks hea meeskonna ehitamisel silmas pidada pikemat perspektiivi ja palgata inimesi, kelle töökogemused näitavad suuremat pühenduvust ja lojaalsust.

Soovituste pimesi uskumine

Kui kandidaat on oma avaldusele lisanud soovitused, tuleks neid ka kontrollida. Kõige tähtsam küsimus, mida kandidaadi endistelt ülemustelt küsida, on: "Kas palkaksite teda uuesti?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles