Kas McDonald’si friikartuleid tehakse ikka kartulist?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Friikartulid ei ole osa tervislikust toitumisest.
Friikartulid ei ole osa tervislikust toitumisest. Foto: SCANPIX

Väljaande TIME lugejad kahtlustavad, et McDonald’si friikartulid ei olegi kartulist valmistatud.

Videos läheb insener Grant Imahara vaatama, kuidas McDonald’si friikartuleid tegelikult valmistatakse. Pikkade tööpäevade tõttu oli ta olnud sunnitud sageli sööma kiirtoitu. Mehe sõnul oli McDonald's ainus söögikoht, mis veel nii hilja lahti oli. Eriti meeldisid talle just friikartulid, kuigi ta tundis pärast nende söömist süütunnet.

Insener jälgis kogu friikartulite valmistamise protsessi. Sinna hulka kuulus näiteks friikartulite külmutamine ning erinevad protseduurid, mis aitasid rämpstoidu maitset ja välimust alati ühesugusena hoida.

Samuti näeb videos ka tooreid kartuleid, millest masin lõikab nn pulgad. Lisaks selgub videost, et McDonald's ei kasuta friikartulite valmistamiseks geneetiliselt muundatud kartuleid. Video lõpus näeb ka põldu, kus Imahara võtab kartuleid, millest saavad tulevased friikartulid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles