Mitsubishi tahab Muuga-Kaluuga rongi uuesti käivitada

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi ja PSA ühine koostetehas Venemaal Kaluuga linnas avati 2010. aastal. Kõigepealt tootis tehas Mitsubishi mudelitest Outlanderit.
Mitsubishi ja PSA ühine koostetehas Venemaal Kaluuga linnas avati 2010. aastal. Kõigepealt tootis tehas Mitsubishi mudelitest Outlanderit. Foto: Vladimir Astapkovich / ITAR-TASS

Mitsubishi kavatseb aasta lõpus seiskunud Muuga sadamast koostetehasesse Kaluugas sõitnud regulaarse kaubarongi tänavu uuesti käivitada.

Transiidikeskuse tegevjuhi Erik Laidvee sõnul seisab Muuga-Kaluuga rong poolteist kuud ja seda seetõttu, et Mitsubishi vahetab Kaluuga tehases valmistatavat mudelit. Nii kui uue mudeli sisseseade paigas, hakkavad regulaarsed detailide veod koostetehasesse taas peale.

«Tänavu loodame vähemalt sama suurt veomahtu kui eelmisel aastal ja ehk isegi kasvu,» ütles Laidvee.

Laidvee sõnul on Mitsubishi seni vedude korraldusega väga rahule jäänud. Sama kinnitas väliskaubandusministrile Anne Sullingule majandusministeeriumi teatel tänasel kohtumisel Tokios Mitsubishi Motorsi juhatuse esimees Osamu Masuko.

Masuko sõnul soovib Mitsubishi senise veomahu 2015. aasta esimese poolaasta lõpuks taastada, vahendas majandusministeerium.

EVR Cargo andmeil kasvas Mitsubishi konteinervedude maht mullu aasta varasemaga võrreldes 23 protsenti 166 rongini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles