Korstnapühkijate järjekorrad venivad külma eel pikaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Kütteperioodi peatse saabumise eel on korstnapühkijatel käed tööd täis, näiteks Saare maakonnas ulatuvad ootejärjekorrad oktoobri keskpaigani. 

Aastakümneid FIE-na korstnaid pühkinud Madis Mäe kinnitusel on praegu kõigil korstnapühkijatel väga kiire aeg. «Seda päeva, mil tööd pole, on raske leida. Tahetakse ikka enne kütteperioodi algust korstnad puhtaks saada. Praegugi ilm selline, et varsti tahaks sooja saamiseks juba ahju tuld teha,» rääkis Mäe  Saarte Häälele.  

Tema sõnul on üsna kindel see, et korstnapühkijate tellimiseks on praegu päris pikad järjekorrad. «Kuidas kellelgi, minul on Kuressaares järjekorrad 8. oktoobrini. Samas leidub ka inimesi, kes panevad endale korstnapühkija kohe kinni juba järgmiseks aastaks.»

Kõige õigem aeg korstnat pühkida on Mäe sõnul tegelikult siiski kevadel kohe pärast kütteperioodi. Samas nõuab tuleohutuseeskiri, et korsten tuleks puhtaks pühkida kaks korda aastas. «Ja siis tuleks ikka lasta erialainimesel asjad üle vaadata. Tema oskab inimest õigesti informeerida, kuidas puudusi likvideerida, mis teha tuleb ja kuidas olukord on,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles