Uber lubab Euroopasse luua 50 000 uut töökohta

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi autoteenus
Uberi autoteenus Foto: AFP / Scanpix

Transpordijagamisteenuse Uber tegevjuht Travis Kalanick teatas, et koostöös mitmete Euroopa linnadega loodab ettevõte sel aastal luua kokku 50 000 uut töökohta, vahendab BBC.
 

Neli aastat tagasi asutatud nutirakendusepõhine transpordi- ja taksoteenus Uber tegutseb üle maailma 250 linnas ning viimaste hinnangute järgi on ettevõtte väärtuseks lausa 40 miljardit dollarit.

Samas on firma pidanud maadlema ka erinevate riikide regulaatorite ja tavapäraste taksoteenuste osutajate visa vastupanuga, kes viitavad konkurentsi- ja turvareeglite rikkumistele. Hetkel on ettevõtte kohtuvaidlusi pidamas Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Hollandis ja Hispaanias, Saksamaal ja Hispaanias on Uberi kasutamine keelatud.

Uber tegutseb 45 riigi linnades, Rootsis näiteks Stockholmis ja Göteborgis. Uberiga koostööd tegevad autojuhid maksavad oma sissetulekust 5-20 protsenti Uberile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles