Kuidas talente enda juures hoida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas talente enda juures hoida?
Kuidas talente enda juures hoida? Foto: PantherMedia

Management Today on kokku kogunud neli nippi, kuidas tagada seda, et ettevõtte parimad töötajad ei hakkaks paremaid karjamaid otsima.

Kuigi ärivõrgustiku LinkedIn uuringu järgi on 85 protsenti spetsialistidest valmis sobiva pakkumise korral tööd vahetama, ei tähenda see, et nad ka reaalses elus seda teeksid. Neid nelja põhimõtet meeles pidades väheneb tõenäosus, et ettevõte talentidest tühjaks jookseb.

Näita suurt pilti

Oluline on näidata, mis toimub ettevõttes väljaspool töötajate tööala ning millist rolli mängib nende panus tööandja eesmärkide täitmisel. Kui talentidel on hea ülevaade kogu organisatsiooni tegevusest, on nad rohkem motiveeritud ennast sellele pühendama. Samuti võivad nad leida ootamatuid viise, kuidas firma üldist tööd ja tulemusi parandada.

Tähtsusta ettevõttesisest edutamist

Tihti otsustavad talendid firmast lahkuda, kuna arvavad, et neil puuduvad karjääritegemise võimalused või nende areng on tupikusse jooksnud. Ettevõttesisese talendi märkamiseks tuleb omada avatud suhtumist. Tööandjad ei pruugi tihtipeale mõista, et avanevatele töökohtadele pole alati vaja väljastpoolt inimesi tuua, sest firmas on neile tugevad kandidaadid juba olemas.

Koonerdada pole mõtet

Lõppude lõpuks on töökoha valikul oluline ka see, millist numbrit näitab pangakonto palgapäeval. Pikemat aega alamakstud talent ei tunne, et teda väärtustatakse piisavalt, tema motivatsioon väheneb ning huvi töökoha vahetamise vastu suureneb.

Hoia isiklikku sidet

Regulaarne mõlemapoolne tagasiside loob töötajatele kuuluvus- ning kaasatustunde, samuti aitab võimalikke probleeme ennetada ning nende esilekerkimisel ka kiirelt lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles