Uus tegevuskava meelitab välistöötajaid Eestisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) eestvõttel kogunenud töörühm kinnitas Eesti talendipoliitika tegevuskava selleks ja järgnevaks aastaks. Tegevuskava eesmärk on meelitada Eestisse ja rakendada siinsel tööturul välisriikides elavaid spetsialiste. 

Talendipoliitika tegevuskava koostamisel osales laiapõhjaline ettevõtjate, ministeeriumite, ülikoolide ja tugistruktuuride esindajate töögrupp, teatas ministeerium.

«Eesti ettevõtete arengut enim takistavaks teguriks on kvalifitseeritud tööjõu puudus. Elanikkonna vähenemine ja vananemine seab tööjõu pakkumisele täiendavad piirangud. Sellistes tingimustes on möödapääsmatu vaadata töökäte otsimisel ka piiri taha ning mõelda sellele, kuidas välisspetsialistid Eesti majanduse arengut saaksid toetada,» ütles MKMi majandusarengu osakonna nõunik Piret Potisepp.

Talendipoliitika tegevuskava sihtrühmad on Eesti tööandjad kui potentsiaalsed välistööjõu värbajad, organisatsioonid, kes pakuvad talendipoliitikaga haakuvaid teenuseid, Eestis õppivad välistudengid, väljaspool Eestit elavad kodanikud ning välisriikide spetsialistid, kel on sellised oskused ja teadmised, mida Eesti tööjõuturul napib.

Uue algatusena luuakse Work In Estonia keskkond, kuhu koondatakse kogu Eestisse tööleasumisega ja välismaalase palkamisega seotud informatsioon.

«Seni ei ole talendipoliitikat ühise tegevuskava raames koordineeritud. Erinevad ametiasutused ja organisatsioonid on küll talentidega tegelenud, kuid see tegevus on olnud omavahel kokku leppimata,» kommenteeris Potisepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles