Uuring: pikad töötunnid võivad viia alkoholi liigtarvitamiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: pikad töötunnid võivad viia alkoholi liigtarvitamiseni
Uuring: pikad töötunnid võivad viia alkoholi liigtarvitamiseni Foto: PantherMedia

British Medical Journalis ilmunud uuringu järgi on rohkem kui 48 tundi nädalas töötavatel inimestel 11 protsenti suurema tõenäosusega probleeme alkoholi liigtarvitamisega, kui 35-40 tundi nädalas töötavatel inimestel, vahendab Business Insider.

Pikemaid perioode analüüsides avastasid teadlased, et nendel töötajatel, kelle tööaega suurendati 35-40 tunnilt 48 ja rohkemale tunnile, arenesid 12 protsenti suurema tõenäosusega välja riskantsed alkoholitarbimise harjumused kui kolleegidel, kelle töötunnid jäid samaks.

Teadlaste rühm analüüsis kokku 33 erinevates riikides läbi viidud töötamist ja alkoholitarvitamist puudutavat uuringut, üritades leida seoseid töötundide suurenemise ja tarbitud alkoholi koguste vahel.

Seejuures võeti riskantse alkoholitarbimise nädalapiiriks 21 kerge alkoholi ühikut meeste puhul ning 14 naiste puhul. Ühikuks on 14 grammi puhast alkoholi, mis sisaldub näiteks 0,33-liitrises 5% alkoholisisaldusega õlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles