Arengufond on kriisis

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi juhatuse ajutine esimees Pirko Konsa kinnitas eile, et fond on jätkuvalt uue majanduse parim ekspert Eestis.
Arengufondi juhatuse ajutine esimees Pirko Konsa kinnitas eile, et fond on jätkuvalt uue majanduse parim ekspert Eestis. Foto: Liis Treimann

Kahe tippjuhi meediakära saatel lahkumine ja organisatsiooni rollis kahtlevad poliitikud on viinud Arengufondi äärmiselt keerulisse olukorda. Nõukogu esimehe Ville Jehe sõnul võib seda nimetada isegi kriisiks.

Uue juhi leidmine on osutunud keeruliseks ning esimene konkurss kukkus läbi. Nüüd jätkatakse sihtotsinguga, kuid olukorras, kus poliitikute seast on üha enam kostmas küsimus, milleks meil üldse Arengufondi vaja on, pole head tippjuhti lihtne leida.

Kõige teravamalt tõstatas Arengufondi rolli küsimuse väliskaubandus- ja ettevõtlusminister ning Arengufondi nõukogu liige Anne Sulling möödunud aasta lõpus BNSile antud intervjuus. «Arengufondis oleks vaja teha muudatusi kõikidel tasanditel,» ütles ta, põhjendades seda investeerimistegevuse lõpetamise ja riigikogu vähese huviga Arengufondi kasutamisel oma mõttekojana.

Postimehe küsimusele, kas see tähendab, et tema hinnangul võiks Arengufondi üldse kinni panna, vastas ta, et selle otsuse peab tegema riigikogu, kes selle organisatsiooni ellu kutsus. «Küll aga on mõistlik, et kui nad leiavad, et see organisatsioon on neile vajalik, siis nad seda ka kasutaksid. Tänini kogu Arengufondi ajaloo jooksul ei ole riigikogu esitanud mitte ühtegi tellimust neile, kes peaks olema riigikogu mõttekoda,» selgitas Sulling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles