Riik võtab vähendamise asemel sootuks töötajaid juurde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi rahandusminister on rääkinud tungivast vajadusest riigipalgaliste arvu vähendada vähemalt 500 inimese võrra aastas, näitab ainuüksi ministeeriumide isikkooseis mullu töötajate arvu kasvu.

Ministeeriumid palkasid läinud aastal juurde 75 uut töötajat. Nii poliitikud, eksperdid kui ettevõtjad nendivad, et senisel kujul ei saa enam riiki edasi juhtida ja vajalik oleks sisulist muutust, vahendab Äripäev.

Rahandusminister Maris Lauri märkis, et ministeeriumide töötajad moodustavad väiksema osa riigipalgalistest, ja ei välista, et kasvu taga võivad olla loogilised põhjendused, näiteks lisandunud ülesanded.

Ka endine poliitik ja ettevõtja Olari Taal avaldas lootust, et riigireform kujuneb üheks valimiskampaania teemaks ja kevadel ametisse astuva valitsuse esmaseks ülesandeks, sest kiiresti kahaneva tööjõulise elanikkonna tõttu on vaja lahendada ühiskonna ees seisev oluline küsimus rahvusriigi kestmajäämisest.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles