Enamik sakslasi laseks Kreekast lahti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka fännid.
Kreeka fännid. Foto: SCANPIX

Värske uuringu valguses näeks valdav osa sakslasi Kreekat meeleldi väljaspool euroala, kui viimane välismaiste võlausaldajatega kokkulepitud kasinusest taganeb.

Saksa avalik-õiguslik ringhääling ARD teatas lõppeval nädalal, et nende küsitlusele vastanutest 61 protsenti sooviksid lubadustest taganemise puhul Kreeka lahkumist.

Ühtlasi nähtus küsitlusest, et sakslased ei poolda järeleandmisi Kreekale enne eelseisvaid otsustavaid valimisi, vahendab Wall Street Journal. 68 protsenti vastanutest olid Kreeka võla osalise korstnassekirjutamise vastu.

53 protsendi hinnangul oleks Kreeka lahkumine «ülejäänud Euroopa jaoks palju vähem dramaatiline, kui mõned aastad tagasi».

Kreekas toimuvad 25. jaanuaril varajased üldvalimised, mille võib võita vasakerakond Syriza. Majandusreformide vastu häälestatud Syriza on arvamusküsitluste järgi konkurentidest ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles