Valitsuse lihtne otsus päästaks sadu töölisi koondamisest

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG nn Kiviteri õlivabriku meister Igor Vill näitab seisvat ja konserveeritud tootmisliini, mille töövalmis hoidmisega loodab ta koondamislainest hoolimata töökoha säilitada.
VKG nn Kiviteri õlivabriku meister Igor Vill näitab seisvat ja konserveeritud tootmisliini, mille töövalmis hoidmisega loodab ta koondamislainest hoolimata töökoha säilitada. Foto: Mihkel Maripuu

Hoolimata nafta hinna röögatust langusest kutsuks Viru Keemia Grupp (VKG) juba esmaspäeval tööle tagasi kõik koondatud töötajad, kui valitsus lubaks ettevõttel ise kogu vajamineva põlevkivi kaevandada.

Nimelt sunnib valitsus VKG­d ostma põlevkivi riigile kuuluvalt Eesti Energialt kolm korda kallimalt, kui kuluks eraettevõttel omaenda kaevandust ekspluateerides.

Kaevandusloa andmine ei läheks riigile sentigi maksma ja töötukassa hoiaks välja maksmata jääva abiraha arvelt kokku rohkem kui 100 000 eurot. Vähemalt nii lubab Kohtla-Järvel oma kabinetis nahktugitoolis istuv VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles