Teisaldatud sõidukite lunastamine kallineb ligi kaks korda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisaldatud sõiduki eest tuleb rohkem maksma hakata.
Teisaldatud sõiduki eest tuleb rohkem maksma hakata. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tänasel valitsuse istungil kinnitati määrus, millega peavad valesse kohta parkinud sõidukijuhid oma teisaldatud masina kättesaamiseks ligi kaks korda rohkem maksma.

Uue regulatsiooni kohaselt muutuvad nii teisaldamise hinnad kui ka piirkonnad, mille järgi neid arvestatakse, teatab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Seni kehtis regulatsioon, mille järgi pidid teisaldatud sõidukiomanikud maksma asulas 26 eurot, kuni 20 kilomeetri kaugusel asulast 42 eurot ja üle 20 kilomeetri kauguselt 128 eurot.

Määruse muudatuse kohaselt tuleb maakonnakeskustes, Narvas ja Kohtla-Järvel teisaldatud sõiduki eest maksma hakata 45 eurot ja väljaspool keskust lisandub iga kilomeetri eest 90 eurosenti.

«Nimetatud kaks linna on lisaks maakonnakeskustele juurde lisatud seoses asjaoluga, et tegemist ei ole küll maakonnakeskustega, kuid oma elanike arvult on nad Eestis suuruselt kolmas ning viies linn,» selgitas ministeeriumi esindaja.

Ministeeriumi sõnul tõusevad ligi 13 aastat muutumatuna püsinud sõiduki teisaldamise kulumäärad pea kaks korda seepärast, et jõuda järele sõidukite teisaldamisega seotud tegelikele kuludele.

Uued määrad hakkavad kehtima järgmise kahe nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles