Ligi: pangateenused ei pruugi postkontoreid sulgemisest päästa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Tatar

Eesti Posti nõukogu esimehe Jürgen Ligi sõnul ei pruugi postkontoreid sulgemisest säästa neis ainuüksi pangateenuseid pakkudes.

«Nõukogu poolt täpsustan, et postkontorite ega pankadegi tööd ei korralda minister. Eesti Post saab pangateenust pakkuda vaid majanduslikel alustel, mis SEB-ga ongi toiminud ministritele ja valimistele vaatamata. Swedbankiga pole aga kaup veel koos,» vahendas BNS Ligi sõnu sotsiaalmeedias.

«Pangateenuse muutumine sulgeb Swedbanki tühje kontoreid, postiteenuse muutused aga tühje postkontoreid. Muu majandustegevus on oodatud, aga üks tühi ei täida eriti tühja teist. Praegu pole ka lahendust, kuidas saaksid näiteks kauplused, mis postiteenuse enda peale võtavad, võtta üle ka pangateenust,» lisas ta.

Majandus- ja infrastruktuuriminister Urve Palo teatas teisipäeval pressiteate vahendusel, et riiklik postifirma Eesti Post ja Swedbank on lähiajal sõlmimas koostöölepet, mille alusel hakkaks pank pakkuma postkontorites pangateenuseid.

«Swedbank kinnitas mulle teisipäevasel kohtumisel, et läbirääkimised Omnivaga on lõpusirgel ning ligi 200 postkontoris pangateenuse pakkumine on reaalne võimalus juba lähiajal. Samuti on Omnival soov tulevikus pakkuda pangateenuseid ka postipunktides,» ütles minister.

"Minu soov on, et inimesed saaksid postkontorites kasutada peamisi pangateenuseid, nagu sularaha väljavõtmine ja sissemakse ning ülekannete tegemine ja arvete maksmine. Seejuures on oluline, et säilib müntide sissemakse võimalus, mis on tähtis väikeettevõtjatele," lausus Palo. «Loodan, et Swedbank ja Omniva lepivad viimastes detailides peagi kokku ja jõuavad kiiresti lepinguni.»

Minister lisas, et pangad ei saa oma otsustes lähtuda vaid tasuvusarvestusest, kuna nende pakutavad teenused on inimestele ja ettevõtjatele igapäevaeluks vajalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles