Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kuidas paigutada toitu külmkappi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Triin Ärm
Copy
Toidu paigutamisel tasub mõelda.
Toidu paigutamisel tasub mõelda. Foto: Business Insider

Külmkapis jaotub temperatuur erinevalt, seega tasub mõelda, kuhu panna nii joogi- kui ka söögikraam nii, et see püsiks võimalikult kaua värske.  

Väljaanne Business Insider jagas selleks soovitusi:

Majoneesi ja poest ostetud mahlade koostises on üldiselt säilitusaineid, mistõttu võib need panna külmikuukse küljes asuvatesse sahtlitesse, kus on veidi soojem kui mujal kapis.

Munad, piim ja värske lisa tasub paigutada külmemasse ossa ehk külmiku alumistele riiulitele.

Saia või veini ei tasu aga kunagi panna külmkapi esimesele riiulile, sest sealne soojus ei mõju neile hästi.

Puuviljad peaksid olema üksteisest eraldatud, sest puuviljad kiirendavad köögiviljade roiskumist.

Toorest liha, kala ja piima tuleks hoida nende originaalpakendis või pakendada need ise uuesti õhukindlalt.

Piim peab olema külmkapi kõige külmemas osas.

Tagasi üles