Sajad inimesed jäävad hooajatöö lõppedes uuesti töötuks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felix andis suveks tööd ligi 150 inimesele.
Põltsamaa Felix andis suveks tööd ligi 150 inimesele. Foto: Toomas Huik

Septembris tulevad töötukassasse ennast uuesti arvele võtma sajad inimesed, kes kevadel hooajatööd leides ennast arvelt maha võtsid.


Hooajatööga hõivatud inimeste kohta töötukassal täpset statistikat ei ole. Ligikaudu on võimalik hinnata hooajatööle rakendunute hulka selle põhjal, kui suur hulk kevadel töölerakendumise tõttu arvelt maha võetud inimestest võtab end sügisel uuesti töötuna arvele.

Näiteks 2009. aasta kevadel - märtsis, aprillis ja mais - lõpetati arvelolek töölerakendumise tõttu 6199 juhul. Septembris registreeris end töötuna uuesti ligikaudu 8 protsenti kevadel töölerakendumise tõttu arvelt maha võetutest.

2008. aastal oli sama näitaja 3 protsenti. Töötukassa avalike suhete juhi Erko Vanatalu sõnul võib tänavu see arv nende kahe protsendi vahepeale jääda, mis võib tähendada 500-600 töötu lisandumist.

Registreeritud töötute arv väheneb töötukassa prognoosi kohaselt sel aastal tasapisi tõenäoliselt kuni septembrini. Sügisel võib registreeritud töötute arv veidi jälle suureneda, aga tõenäoliselt enam nii kõrgele kui selle aasta kevadel ei tõuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles