If: äike kasvatas juulis kahjude arvu kolmandiku võrra

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Elmo Riig / Sakala

If Kindlustus registreeris juulis 370 varakahjuteadet, mida on 33 protsenti enam kui eelmisel aastal samal ajal – põhjuseks suures osas äikesest tingitud eraklientide kodudega toimunud kahjud, mida registreeriti kokku üle 200.


If Kindlustuse varakahjude osakonna juhataja Argo Karo sõnul oli juulis üle kolme korra rohkem elektrihäirete tõttu kahjustunud koduse vara juhtumeid, kus pikse tagajärjel said kannatada arvutid, telerid, helitehnika ja muu kodutehnika.

«Isegi kui äikesepilv asus kodukohast eemal, võis elektriliinidesse löönud piksesähvatusest tekkinud ülepinge jõuda palju laiema piirkonna kodudeni. Alati ei ole võimalik äikese ajaks kõiki elektriseadmete juhtmeid seinakontaktist eemaldada, seega aitavad kahjusid ära hoida nii majavälised kui ka erinevad majasisesed piksekaitsesüsteemid ja ülepinge kaitsmed,» rääkis Karo.

Juulikuus hüvitas If Kindlustus oma klientidele 2100 kahjujuhtumit, makstes 35 miljoni krooni eest hüvitisi. Suurimad juuli väljamaksed olid seotud sõidukitega, millest kaskokahjusid korvas If 12 miljoni ja liikluskahjusid 9 miljoni krooni eest. Varakahjusid korvas If juulis 12 miljoni krooni ulatuses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles