Hotell Olümpias pidutses aastavahetusel kolm korda vähem venelasi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus Vabaduse väljakul.
Aastavahetus Vabaduse väljakul. Foto: Viktor Burkivski

Tallinna üks esindushotelle Olümpia jäi kindlaks venekeelsele aastavahetuseprogrammile, kutsudes eestlasi ja soomlasi ilma esinejateta pidulikule õhtusöögile.

Vitali Makejev,

Radisson Blue Hotel Olümpia turundusdirektor:

Hotell Olümpia täituvus vana aasta õhtul oli ideaalne – 99 protsenti. Kuid põhjusel, et tavapäraselt mitmeks ööks saabuvate Venemaa turistide osatähtsus osutus nüüd väiksemaks, langes täituvus järgmistel päevadel märgatavalt 75-80 protsendi peale. Suutsime Olümpia vana aasta õhtut edukalt pakkuda soomlastele ja eestlastele, kuid selleks jagasime õhtu kaheks osaks. Tavapärasel vene uusaastapeol osales ligi 230 külalist. Nendele, kes venekeelset programmi ei soovinud, pakkusime pidulikku õhtusööki ilma programmita – selle pakkumise võttis vastu ligi 200 külastajat.

Kui arvestada, et eelmisel aastal pidutses meie juures 600 külalist, kellest 500 tulid Venemaalt, siis on muutus tähelepanuväärne.

Vaatamata sellele, et Vene rubla on väga kõvasti oma väärtust kaotanud ja võimatu on ennustada, kui palju rubla maksab pärast pühi 13. jaanuaril, kujuneb meie hotelli täituvus kuni 12. jaanuarini päris heaks.

Halvim, mis Eesti turismiäriga 2015. aastal juhtuda võib on see, et Venemaa majanduslangus hakkab mõjutama soomlaste rahakotti, sest just nemad on meie kõige arvukamad kliendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles