Äripäev: aasta parim ärimees on Meybaum

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GradCADi looja ja tegevjuht Hardi Meybaum.
GradCADi looja ja tegevjuht Hardi Meybaum. Foto: GrabCAD

Ajaleht Äripäev valis tänavuse aasta parimaks ärimeheks ülemaailmse insenere ühendava keskkonna GrabCAD asutaja ja juhi Hardi Meybaumi.

Ligi kolm aastat tagasi GrabCADi nõukogusse kuulunud IT-ettevõtja ja idufirma Weekdone kaasasutaja Jüri Kaljundi hindab Meybaumi -sarnaste uue põlvkonna ettevõtjate esiletõusu Eestile majanduslikult ja äriliselt kasulikuks, sest eestlased teevad midagi, mis aitab siia tuua välisraha.

«Uut põlvkonda iseloomustabki see, et esimesest päevast tehakse ettevõte ideega, kuidas maailmas toodet müüa või pakkuda,» selgitas Kaljundi. Tema sõnul on nooremate inimeste eelis, et nad on kasvanud väga avatud ühiskonnas ning hakkavad esimesest päevast mõtlema, kuidas saada kliente Ameerika Ühendriikidest, Brasiiliast, Aasiast.

Lisaks Meybaumile jõudsid finaali Alexela suuromanik Heiti Hääl, Graanul Investi suuromanik Raul Kirjanen, Viru Keemia Grupi ülesehitaja Priit Piilmann äripartneritega ning TransferWise asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles