Tallink ei plaani rohkem laevu Eesti lipu alla tuua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Hunt.
Andres Hunt. Foto: Peeter Langovits

Laevanduskontsern Tallink Grupp ei näe vajadust rohkem laevu Eesti lipu alla tuua, pigem on teoreetiliselt võimalik ka seniseid laevad Eesti lipu alt ära viia. 

«Lipp on riigi tunnus ja näitab riigi huvi merenduse vastu. Täna ma ei näe, et oleks mingisuguseid arenguid Eestis selles osas, et peaks rohkem laevu Eesti lipu all olema,» rääkis Tallinki juhatuse aseesimees Andres Hunt intervjuus BNS-ile.

«See ei anna mingisugust efekti, et laev peaks Eesti lipu all olema. Samas ongi, et nii Soome, kui Rootsi, kui Läti, seal on toetusmeetmed vastava lipu all olevatele laevadele, milleks me peaksime neid lippusid liigutama, kui seal on toetusmeetmed. Pigem on see küsimus, et teoorias on võimalik ka need laevad Eesti lipu alt ära viia,» ütles Hunt.

Teisest küljest näeb tema sõnul Tallinki tänane kontseptsioon ette, et laevade marsruut kajastub teatud määral teenindavas personalis. «Eesti-Rootsi vahel on laevad Eesti lipu all, Soome-Rootsi vahel on kas Soome või Rootsi lipu all. Meie soov on teenindada klienti vastavas keeles: kas soome, rootsi, eesti või läti keeles,» rääkis Hunt.

Samas saaks tema sõnul riik rohkem teha, et laevu oma lipu alla meelitada. Hunt tõi näiteks, et kuigi ka täna on Eestis olemas laevandustoetus kaubalaevadele, ei ole kaubalaevu. «Tänane regulatsioon Eestis näiteks määratleb kaubalaeva selliselt, et see on laev, mis veab kaupa ja millel on ainult 12 reisijakohta. Näiteks soomlased on seda regulatsiooni kasutanud ja seal on rohkem reisijakohti,» ütles ta.

«Kui täna sõidab meil kaubalaev Paldiskist Kappelskäri, kus on niinimetatud reisijakohti rohkem selleks, et majutada ära autojuhid, nii-öelda sisuliselt tegeleme kaubaveoga, aga puht formaalselt riik ei ole huvitatud sellest,» sõnas Hunt. «Meil on regulatsioon, kõik on olemas, ainult väga hea, et riigieelarvest ei lähe raha välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles