Päevatoimetaja:
Sander Silm

Kuidas vabaneda äädikakärbestest?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Artikli foto
Foto: Panther Media/Scanpix

Perenaine.ee küsis oma Facebooki lehe lugejatelt nippe äädikakärbestest vabanemiseks - siin need nõuanded on!

*Püüa kärbsed tolmuimejaga kinni - see õnnestub, kuna nad on väga aeglased lendajad.
*Pane puuviljade kõrvale kärbsepaber või -plaat, äädikakärbsed jäävad sellesse kinni.
*Pane köögilauale kausike, kuhu nirista veiniäädikat, nõudepesuvahendit ja natuke vett. Kärbsed lendavad kausi sisse ja upuvad.
*Tee püünis kaheliitrisest Coca-Colast või muust plastpudelist. Toimi nii: lõika pudel keskelt horisontaalselt pooleks, keera ülemine osa tagurpidi ja pane tagasi. Vala sisse haput-magusat äädikalist vedelikku, moosivett, vms (näiteks õunaäädikat ja suhkrut).
*Ära hoia toitu lahtiselt toas – hoia seda kas külmkapis või rõdul.
*Vii biojäätmed iga päev välja.
*Hoia köögis kastanimune.
*Hoia kapinurgal lavendiõli.
*Tekita tuuletõmbus.
*Jäta veinipudelisse tilgake veini, kärbsed kogunevad sinna sisse. Pane kork peale ja vii pudel välja.
 

Märksõnad

Tagasi üles