Eestis veedetakse jõule remonti tehes

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude jaoks sobivad remondi tegemiseks ka suured pühad.
Paljude jaoks sobivad remondi tegemiseks ka suured pühad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Pikad pühad toovad kaasa nii jõulukingituste tegemise kõrval remondituhina, kus eestlased jätavad tavapärasest suuremaid summasid ka ehituspoodidesse.

«Eestlastel on traditsiooniliselt olnud kaks tärminit, millal kodu valmis saada – jõuluks ja jaanipäevaks,» räägib K-rauta ostu- ja logistikadirektor Toomas Tauk. Ta pakub, et kindlasti on neid, kes nii jõulude eel kui pikkade pühade ajal remonditööd käsile võtavad.

K-rauta kauplustes on hetkel kõige suuremad müügid küttekehade ja -materjalide valikus ning jõulukaupadel. «Samuti lähevad hästi kaubaks asjalikeks kinkideks sobivad tooted – näiteks tööriistad, kodukaubad ja muu taoline,» lisab Tauk. Valmis ollakse ka lume tulekuks.

«Aasta lõpp on näidanud väga kenasid kasvusid ning ennustame sama veel viimaseks nädalakski,» märgib Tauk. Sarnaseid arenguid kinnitab ka Ehituse ABC ostudirektor Konstantin Gortšinski.

«Novembriga võrreldes läheb detsembri müük tõusujoones, eriti oli see märgatav möödunud nädalavahetusel,» toob Gortšinski välja. Oma osa võis selles mängida ka 20-protsendiline allahindlus kogu kaubale, mille jätkuvat mõju loodab ta ka tuleva nädalavahetuse müüginumbritele.

Pühadeperioodil ehituspoed aga valdavalt puhkavad – Ehituse ABC poode saab külastada üksnes 26. detsembril ja K-rauta omi nii 24. kui 26. detsembril, aastavahetusel on mõlemad poed suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles