Toyota ja Volkswagen heitlevad suurima autotootja tiitli nimel

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen e-Golfid rivis ettevõtte aastakonverentsi eel Berliinis. Volkswagen on üks neist Euroopa autotootjaist, kel on tänavu õnnestunud oma müügitulemust märkimisväärselt kasvatada.
Volkswagen e-Golfid rivis ettevõtte aastakonverentsi eel Berliinis. Volkswagen on üks neist Euroopa autotootjaist, kel on tänavu õnnestunud oma müügitulemust märkimisväärselt kasvatada. Foto: Tobias Schwarz / Reuters

Jaapani Toyota ja Saksa Volkswagen (VW) peavad tasavägist heitlust, kumb neist tõuseb selle aasta suurimaks autotoojaks, selgub Saksa autotööstuse uurimiskeskuse CAM andmetest, millest kirjutab Kauppalehti.

Kui kolmandas kvartalis juhtis veel VW, siis aasta lõpuks jääb tõenäoliselt võitjaks Toyota, vahendab BNS

Üheksa kuuga tootis VW 7,5 miljonit sõidukit ja kergeveokit. Teine oli Toyota 7,49 miljoni ja kolmas General Motors (GM)7,37 miljoniga.

CAM prognoosib, et aasta lõpuks toodab Toyota 10,25 miljonit autot ja Volkswagen 9,95 miljonit autot. Kolmandal kohal püsib GM 9,85 miljoniga.

Üheksa kuuga oli märksa kasumlikum Toyota, mille maksueelne kasum oli 12,9 miljonit eurot. Volkswagenil oli see näitaja 9,4 miljardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles