Piparkoogimaniakid

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nemad alustasid: Pelle Kalmo ja Mari-Liis Laanemaa moodustavad koos 10-kuuse Pauliga piparkoogimaniakkide tuumiku. Esiplaanil on piparkoogitainast hobu, milletaolisel ka Paul päevast päeva ratsutab.
Nemad alustasid: Pelle Kalmo ja Mari-Liis Laanemaa moodustavad koos 10-kuuse Pauliga piparkoogimaniakkide tuumiku. Esiplaanil on piparkoogitainast hobu, milletaolisel ka Paul päevast päeva ratsutab. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Mari-Liis Laanemaa ja Pelle Kalmo üheksa aastat tagasi esimese «Piparkoogimaania» näituse korraldasid, ei kujutanud nad ettegi, et seda tulevad lisaks oma rahvale vaatama bussitäied turiste.

Kunstnikepaari Mari-Liis Laanemaa ja Pelle Kalmo hubases kodus Nõmmel võtab tulijaid vastu hõrk piparkoogilõhn – kuna tänavuse «Piparkoogimaania» teemaks on «Mänguasjamuuseum», on nad juba valmistanud kaks piparkoogist kiikhobu. Tallinnas disaini- ja arhitektuurigaleriis kesknädalast avatud näitus paikneb ju omaaegses Laste Maailma poes, kus lelud – olgu või piparkoogitainast – ennast ajalooliselt hästi tunnevad.

Tõsimeelne disaininäitus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles