Portugali lennufirma pidas Eestis vastu pool aastat

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TAP Portugali lennuk.
TAP Portugali lennuk. Foto: Tallinna Lennujaam

Tänavu juuli alguses Tallinn-Lissaboni regulaarlende alustanud Portugali lennufirma TAP lõpetab Eestist lendamise juba uue aasta 15. jaanuarist.

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles, et ka nemad said eelmisel nädalal kinnituse, et TAP Portugal lõpetab Tallinnasse lendamise. «Lissaboni liin võeti eestlaste poolt väga hästi vastu ja suvekuude täituvust kuni novembrini võib pidada väga heaks,» kommenteeris Sakkov. «Kahjuks oli tegemist silmnähtavalt ühesuunalise liiklusega ehk loodetud huvi Eesti vastu Portugali ja nt Brasiilia inimesed üles ei näidanud.»

Sakkovi sõnul oleme nii väikesed, et ei suuda kolm korda nädalas Lissaboni lendavat lennukit aastaringselt siiski eestlastega täita. «Kui nüüd keegi lehelugejatest kahtleb, kas Eestit peab laias maailmas tutvustama, siis nendele on see mõtlemise koht,» ütles Sakkov. «Lennujaamal on sellest kõigest väga kahju ja oleme väga õnnetud. Teeme suuri jõupingutusi, et lennufirmasid Tallinnasse lendama saada, aga kahjuks on turg nii väike, et siia lendude alustamine on alati seotud teatava riskiga.»

Selle aasta 4. juulil esimese lennu Lissabonist Tallinnasse teinud lennufirma TAP regulaarlennud toimusid kolm korda nädalas teisipäeva, reede ja pühapäeva varahommikuti. Lissaboni lend oli pikim regulaarlend, mida Tallinnast opereeritud - 3314 kilomeetrit. TAP Portugal lendas Airbus 320 tüüpi lennukitega ning lennuajaks oli ligi viis tundi.

Tollal ütles Sakkov, et TAP Portugali lisandumine Tallinnast lendavate lennufirmade hulka avardab sihtkohtade hulka ning võimalusi ühe ümberistumisega jõuda erinevamatesse sihtkohtadesse: Assoori saartele, Madeirale, Cabo Verde saartele ja Brasiiliasse ning mitmetesse sihtkohtadesse Aafrikas. «Lisaks aitab TAPi tulek Eesti turule ärimeestel ja puhkajatel säästa mitmeid tunde reisiajas,» ütles Sakkov juulis.

TAP Portugal valiti 2011. ja 2013. aastal Euroopa parimaks lennufirmaks.

Tallinna lennujaamas teenindavad regulaarseid reisilende tänase seisuga koos TAP Portugaliga 13 ettevõtet:

1. Aeroflot
2. AirBaltic
3. Air Lituanica
4. AVIES
5. easyJet
6. Estonian Air
7. Finnair (lende opereerib Flybe)
8. LOT Polish Airlines
9. Lufthansa
10. Norwegian
11. Ryanair
12. TAP Portugal
13. Turkish Airlines

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles