Danske kirjutab 1,2 miljardit firma väärtusest korstnasse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki peahoone fassaad.
Danske Banki peahoone fassaad. Foto: Danske Bank

Danske Banki teatel tuleb tal tänavuses aastaaruandes maha kanda üheksa miljardit Taani krooni ehk 1,2 miljardit eurot firmaväärtust. Mahakandmised on seotud panga operatsioonidega Eestis, Soomes ja Põhja-Iirimaal.

Danske tänase teate kohaselt väheneb 9 miljardi Taani krooni suuruse mittemateriaalse kapitali mahakandmiste tõttu panga omakapital 158,7 miljardi Taani kroonini.

Mahakirjutused tulenevad Danske teatel regulaarsest stressitestist, muutunud makromajanduslikust olukorrast ja Danske Banki keskustelust Taani rahandusjärelvalvega mittemateriaalse kapitali hindamisest.

See viimane võibki olla mahakandmiste peamine põhjus. Reutersiga vestelnud analüütiku sõnul võivad mahakandmised johtuda sellest, et omal ajal Soomest ostetud Sampo Pankki ja selle Eesti filiaal olid Danske bilansis liiga kallilt kirjas, eriti kui arvestada Soome majanduse praegust nukrat seisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles