Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Pühadeküpsetis Briti moodi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva Tammsaar
Copy
Jõhvika-õunapuding karamellikastmega.
Jõhvika-õunapuding karamellikastmega. Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toidublogi perenaine Pille Petersoo soovitab jõulueelseks ajaks pudingit, mis on eriti maitsev koos vanillijäätisega.

Britid armastavad pudingit, millel küpsetamise käigus tekib pudingunõusse ka kaste. Seda tüüpi dessertidel on lausa eraldi nimi, self-saucing pudding. Nõnda võib valmistada hulgaliselt eri maitsega pudingeid. Minu lemmikuks on jõhvikate ja õuntega variant koos pruunist suhkrust karamellikastmega.

Jõhvika-õunapuding karamellikastmega

Neljale kuni kuuele

• 150 g nisujahu (2,5 dl)

• 1 tl küpsetuspulbrit

• 150 g pehmet pruuni või fariinsuhkrut

• 20 g sulatatud võid

• 1,25 dl piima

• 1 suur õun

• suur peotäis jõhvikaid

Kaste:

• 75 g pehmet pruuni või fariinsuhkrut

• 3 dl vett

• 50 g võid

Eemalda õunalt südamik ja lõika õun väikesteks kuubikuteks.

Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur, sulatatud või, piim, hakitud õun ja jõhvikad. Jaota küpsetamiskindlatesse portsjonivormidesse.

Kastmeks sega potis suhkur, vesi ja või ning kuumuta, kuni või on sulanud. Vala samuti portsjonivormidesse, nii et tainasegu oleks napilt kaetud. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit – küpsetamise käigus vajub kaste läbi pudingi vormi põhja. Serveeri kohe! Muidu imbub karamelline kaste koogi sisse.

Märksõnad

Tagasi üles