3 dl tumedat õlut ‒ nt Jõuluporterit (A. Le Coq)
Sega kõik ained potis ning hauta tasasel tulel kaane all aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme ja kergelt pruunistunud. (Umbes 1‒2 tundi, olenevalt sellest, kas tahad veidi krõmpsu või täitsa pehmet kapsast.)
ŠOKOLAADIKOOK JÕULUPORTERIGA
Mahlane, tume ja tummine kook, mille valmistamiseks on vaja A. Le Coq’i jõuluporterit. Kui soovid, võid hoopis muffineid valmistada – sellest kogusest peaks saama 20‒24 muffinit.
Koogist saab umbes 12 koogilõiku.
250 ml A. Le Coq’i Jõuluporterit
Kuumuta ahi 180 °C-ni. Määri 26 cm läbimõõduga koogivorm võiga ning vooderda küpsetuspaberiga.
Pane õlu ja tükeldatud või potti ning kuumuta, kuni või on sulanud. Siis sega juurde suhkur ja kakaopulber.
Tõsta pott tulelt, lase paar minutit jahtuda. Klopi sisse hapukoor, seejärel munad. Viimasena sega taina hulka jahu, söögisooda, vanillsuhkur ja sool.
Kalla tainas koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 45‒60 minutit, aga ära üle küpseta! Kook tuleks ahjust välja võtta kohe, kui koogi keskele torgatud hambaork või peenike puutikk puhtaks jääb.
Lase koogil vormis täielikult jahtuda, siis tõsta tordialusele. Kaunista vahukoorega ja serveeri.