Tallinna lennujaam laiendab Eesti eesistumisaastaks 2,5 miljoniga terminali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaama reisterminali Tartu maantee poolsesse otsa tuleb uus restoran, samuti kolib sinna julgestusala.
Tallinna lennujaama reisterminali Tartu maantee poolsesse otsa tuleb uus restoran, samuti kolib sinna julgestusala. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Lennujaam on otsustanud ellu viia aastaid planeeritud ümberehitustööd reisiterminalis, mis peaksid lõppema enne Eesti saamist Euroopa Liidu eesistujamaaks 2018. aastal. Esialgsete kalkulatsioonide kohaselt peaks tööd maksma minema 2-2,5 miljonit eurot.

Ümberehitustööde käigus kolitakse Tartu maantee poolsesse otsa reisiterminali julgestusala, mis asub praegu terminali keskosas, mistõttu on järjekordade haldamine tipptunnil keeruline. Uue asendiplaani järgi ei pea väravatesse jõudmiseks tegema paljudele reisijatele meelehärmi tekitanud haaki läbi kaupluse, ütles lennujaama projektijuht Virve Metsis BNSile.

«Tegemist ei ole niivõrd kvantitatiivse, kuivõrd kvalitatiivse arendusprojektiga, mille käigus toimub peamiselt sisemine reorganiseerimine – parandatakse reisijate liikumisloogikat terminalis ja parandatakse julgestusala ja terminali läbilaskevõimet,» märkis ta.

Ühtlasi suurendab lennujaam 2018. aastaks VIP ruume. Reisiterminali Tartu maantee poolsesse otsa planeeritakse ka restorani, kus avanevad vaated nii lennurajale kui Tartu maanteele. Terminali pindala kasvab laiendusprojektiga kolm protsenti lõunasuunas.

Tulevase laienduse projekteerimiseks kuulutas lennujaam välja riigihanke, millele oodatakse pakkumisi kuni 12. jaanuarini. Projekteerimistööde kestuseks on planeeritud aega kuni tuleva aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles