Eesti Meedia müüs enamuse Leedu ajakirjade kirjastusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kirjastuse ŽLG koduleht.
Leedu kirjastuse ŽLG koduleht. Foto: zlg.lt

Eesti Meedia AS müüs 90 protsenti Leedu ajakirjade kirjastusest UAB Žurnalų Leidybos Grupę (ŽLG) Hollandi ettevõttele STAK Kemplake; osapooled tehingu hinda ei avalikusta.

«Enamus aktsiaid müüsime ära ja jätkame ettevõttes vähemusaktsionärina,» ütles Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik BNSile ja lisas, et ettevõtte osaluseks jääb kümme protsenti.

Tehingu hinda osapoolte kokkuleppel ei avalikustata, rääkis Kadastik. Tema sõnul oli huvi tehingu tegemiseks nii Hollandi STAK Kemplake kui ka Eesti Meedia poolne.

«Me oleme selle hoiaku võtnud, et olla Baltikumi number üks digimeedia ja see on meie jaoks prioriteet. Selle tõttu me kogu aeg revalveerime oma portfelli vajalikust meie strateegia kontekstis. Müügi otsus ka lähtus sellest, et meil oleksid ressursid investeerimaks digimeediasse.»

ŽLG on Leedu suurim ajakirjade kirjastaja, mis annab välja kaheksat ajakirja. Kokku on ettevõtte ajakirjade aastane tiraaž enam kui 13 miljonit eksemplari. Igakuiselt loeb ettevõtte välja antavaid ajakirju enam kui miljon inimest.

Ettevõte annab välja igal nädalal ilmuvaid ajakirju Žmonės ja Ji; kuukirju Laima ja Edita; kvartaalselt ilmuvaid ajakirju Žmonės. Legendos, Virtuvės paslaptys, Gyvenk sveikiau kaks korda aastas ilmuvat ajakirja Laima Stilius. Lisaks opereerib ettevõte portaale zmones.lt, ji24.lt ja tv.lt.

Möödunud aastal töötas ettevõttes 92 lepingulist töötajat ja käive jäi vahemikku 5,8 kuni 8,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles