Väikeaktsionärid kahtlustavad Siffi sohimängus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endel Siff.
Endel Siff. Foto: Egert Kamenik.

Transiidifirma N-Terminali väikeaktsionärid kangutavad ametist uut juhatuse esimeest Tõnis Bittmani, pidades teda endise firma suuromaniku Endel Siffi tankistiks.

Väikeaktsionärid, kelle sekka kuuluvad Anatoli Kanajev, Vladimir Osavoljuk ja Igor Lepetukhin kahtlustavad, et Bittman kantis tahtlikult N-Terminali vara endise omaniku Endel Siffi firmale.

Täpsemalt käib jutt AS Milstrand aktsiatest, mis liikusid juulikuus Endel Siffi firmale AS NarTest.

Väikeaktsionäre esindav Eesti üks tuntumatest advokaatidest Jaanus Mody sõnutsi polnud Bittmanil õigust seda teha, kuna kohus oli varem keelanud aktsiate võõrandamise. Seetõttu üritab advokaat Bittmanist lahti saada, püüdes kohtus tõestada, et keegi pole kunagi teda firma juhatuse liikmeks valinudki.

Endel Siff loobus oma osalusest N-Terminalis möödunud sügisel. Väikeaktsionäride arvamusel tegutseb ta aga firmas endiselt läbi Bittmani edasi.

Mody sõnul räägib selle kasuks mitu asjaolu. Näiteks müüs Siff aktsiad OÜ-le TSE Assets vahetult enne aktsionäride üldkoosolekut, kus pidi muuhulgas otsustatama erikontrolli teostamine Siffi (OÜ Primos - ettevõte läbi mille oli Siff N-Terminali omanik) ja temaga seotud isikute suhtes ning kahju nõuete esitamine.

Teiseks panditi võõrandatud aktsiad samaaegselt ning on seniajani panditud OÜ Simba Invest, endise ärinimega OÜ Maria Mägi Advokaadibüroo, kasuks, mis näitavat, et seniajani ei ole tegelikult aktsiate ostuhinda OÜ-le Primos tasutud.

Kolmandaks pakkus Endel Siff 2009. aasta suvel väikeaktsionäridele AS N-Terminal Grupp aktsiaid müüa umbes 111 eurot aktsia kohta, siis 20.11.2009. a müügitehingu kohaselt oli ühe aktsia hinnaks ligi 284 eurot, ehk aktsia hind oli üle 2,5 korra tõusnud.

Nii Siff kui Bittman on süüdistusi kategooriliselt eitanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles