Asutustes oli kolmandas kvartalis ligi 8600 vaba ametikohta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli 2014. aasta kolmandas kvartalis ligi 8600 vaba ametikohta, teatas statistikaamet. Vabade ametikohtade arv suurenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,3 protsenti ja eelmise kvartaliga võrreldes 12,7 protsenti.

Vabade ametikohtade määr ehk vabade ametikohtade osatähtsus ametikohtade koguarvus oli kolmandas kvartalis 1,6 protsenti ja see oli samal tasemel nagu eelmisel aastal samal ajal. Kõige kõrgem vabade ametikohtade määr oli haldus- ja abitegevustes (2,6 protsenti) ning kõige madalam mäetööstuses (0,04).

Võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga oli teist kvartalit järjest suurim vabade ametikohtade arvu kasv ehituse tegevusalal, ent kolmandas kvartalis kasv aeglustus. Kui teises kvartalis kasvas ehituses vabade ametikohtade arv aastaga 73 protsenti, siis kolmandas kvartalis 52 protsenti.

Kaks kolmandikku vabadest ametikohtadest ja veidi üle poole hõivatud ametikohtadest asuvad Harju maakonnas (sh Tallinn). Vabade ametikohtade määr oli jätkuvalt kõige kõrgem Harju maakonnas (1,9 protsenti) ning kõige madalam Hiiu maakonnas (0,6 protsenti).

Omaniku liigi järgi oli vabadest ametikohtadest 30 protsenti avalikus sektoris ja 70 protsenti erasektoris, kus suurim osatähtsus oli Eesti omandis olevatel ettevõtetel. Avalikus sektoris oli vabade ametikohtade määr 1,8 protsenti ja erasektoris 1,5 protsenti. Avaliku sektori alla kuuluvad ka riigi ja kohaliku omavalitsuse omanduses olevad äriühingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles