Päevatoimetaja:
Sander Silm

Presidendiproua retsept: suvikõrvitsa-šokolaadi kook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Artikli foto
Foto: Evelin Ilves/Facebook

Evelin Ilves postitas oma suhtlusportaali Facebooki kontole põneva koogiretsepti, mis sisaldab kabatšokki ehk suvikõrvitsat. «Kotletid, omletid, leivad, pannkoogid – kõik muutuvad kabatšokiga koos veelgi mahlakamaks ja maitsvamaks. Kuid on üks kook, mida sel suvel juba 5 korda teinud olen ja teen kindlasti veel,» kommenteeris ta.
 

Suvikõrvitsa-šokolaadi kook

• 5dl nisujahu
• 1dl jämedaid kaerahelbeid
• 4dl valget suhkrut
• 1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
• 2 tl soodat + natuke sidrunimahla
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 1/2 tl soola
• 1 tl jahvatatud kaneeli
• 4 muna
• 3,5dl taimeõli
• 7,5dl riivitud suvikõrvitsat
• 1,5dl purustatud pähkleid või mandleid
• soovi korral värskeid või kuivatatud marju

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad.

Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada. Aga see maitseb hea ka lihtsalt niisama ning säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa).

Tagasi üles