Päevatoimetaja:
Sander Silm

Tuline talvejook tšilliga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tšilliglögi.
Tšilliglögi. Foto: Jaan Heinmaa

Advendiga tulevad Kolga-Aabla mereäärse kodurestorani MerMeri perenaise Merrit Kiho tuppa ka tsillised glögilõhnad.

Külmal õhtul piparkoogilõhnalisse tuppa astudes võib ennast soojendada klaasikese vürtsise glögiga, mille idee näppasin Lia Virkuselt meie ühisest tšilliraamatust „Tśilli. Päike või saatan?”. Valisin glögi ka MerMeri tänavujõuluseks tervitusjoogiks.

Tšilliglögi

6 klaasi

1,5 dl õunamahla

1 dl vanilliga maitsestatud suhkrut (u 0,5 tl vanillipulbrit)

1 apelsini mahl

1 sidruni riivitud koor

1 väike kuivatatud tšilli

1 väiksem loorberileht

väheke värskelt riivitud  muskaatpähklit

1 laimipoolik

1 kaneelikoor

1 kardemonikupar

3 vürtsitera

1 pudel punast veini

1 tähtaniis

Serveerimiseks 1 apelsin (veriapelsin veel parem)

Pane potti õunamahl, suhkur, apelsinimahl, riivitud sidrunikoor, tšilli, loorberileht, värskelt riivitud mustkaatpähkel, laimipoolik, kaneelikoor ja noaga lamedaks vajutatud kardemonikupar. Lisa ka vürtsiterad. Kuumuta segades, kuni suhkur sulab. Keeda vaiksel tulel mulisedes 10 minutit, kuni kõik maitsed on imendunud. Tulemuseks saad siirupilaadse vedeliku – vajadusel lisa väheke vett. Lisa punane vein ja tähtaniis, kuumuta keemiseni, aga ära enam keema lase. Sõelu ning serveeri apelsiniviiludega.

Tagasi üles