Alexela Grupi uueks juhatuse esimeheks sai Andreas Laane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Laane
Andreas Laane Foto: Teet Malsroos

Alexela Grupi juhtkonna valdusettevõte Kadaka Varahalduse AS omandas Kasahstani ettevõtja Igor Bidilo osaluse ning grupi nõukogu nimetas uueks juhatuse esimeheks varem Nordea Eesti juhina töötanud Andreas Laane.

Kadaka Varahaldus on Alexela Grupi juhtkonna ettevõte, mille aktsionärid on Heiti Hääl, Marti Hääl, Juhan Parmas, Aarto Eipre ja Ain Kuusik. Novembri lõpus andis tehingule heakskiidu ka konkurentsiamet ja Alexela Grupp kuulub taas sajaprotsendiliselt ettevõtte juhtkonnale.

Alexela Grupi nõukogu esimehe Heiti Hääle sõnul finantseeris tehingut Swedbanki ja Nordea Eesti sündikaat. «On hea meel tõdeda, et lisaks juhtkonnale usuvad Alexela Grupi arengusse ka suurpangad. Täname oma endiseid partnereid, kellega koostöös on Alexela Grupp teinud läbi olulise arengu,» sõnas Hääl. Tehingu juriidilised nõustajad olid advokaadibürood Borenius ja Lawin. Tehingut aitas struktureerida LHV Pank.

Alexela Grupi nõukogu liikmed on Aarto Eipre, Juhan Parmas ja Heiti Hääl. Alexela Grupi juhatuse liikmed on lisaks Andreas Laanele, Marti Hääl ja finantsdirektor Mihhail Kazarin.

Alexela Grupp on valdusfirma, mis tegutseb kolmes ärivaldkonnas – energeetika, kinnisvara ja metallitööstus. Energeetika ärisuunda kuuluvad mootorikütuste jaemüüja Alexela Oil, Paldiski LNG terminali arendav Balti Gaas, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkiviõli, elektri- ja soojatootja Kiviõli Keemiatööstus, vedel- ja maagaasi ettevõte Reola Gaas ja energiamüügiga tegelev Elektrimüügi AS. Kinnisvara ärisuuna ettevõtted on OmaKoduMaja, Paldiski Arendamise AS ja Baltic Exchange. Metallitööstuse ärisuuna moodustavad Tiki kaubamärgi kaudu järelhaagiste tootjana tuntud AS Bestnet ja regiooni kaasaegseima kuumtsinkimistehnoloogiaga Paldiski Tsingipada (Zincpot).

Alexela Grupp ettevõtete mullune kogukäive oli üle 238 miljoni euro. Kontsernis töötab ligi 1500 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles