Päevatoimetaja:
Sander Silm

Kodune kohupiimakreem - hea lahendus magusasõbrale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Artikli foto
Foto: Panther Media/Scanpix

Poest ostetud kohupiimakreemi puhul ei saa me otsutada, kas ja kui palju suhkrut lisada või kas tahame kunstlikke maitse-, lõhna ning säilitusaineid. Me ei saa otsustada ka selle üle, kas teha paksem või vedelam kreem. Nii on hoopis parem teha kohupiimakreemid ise.
 

Esimese hooga võib kohupiimast koduse magustoidu tegemine keeruline tunduda, aga tegelikult on see kõik väga lihtne ja kiire, kirjutab bioneer.ee.

Kohupiimakreemid võib oma olemuselt jagada kahte gruppi, mida saab omavahel ka kombineerida. Olemas on maitsestatud ja lisanditega variandid. 

Milliseid maitseaineid või lisandeid kreemis kasutada, sõltub sööjate ja ka tegija oskustest ning soovidest. Igal juhul on koduste kohupiimakreemide valik palju laiem kui poodides pakutav. Soovi korral võite kasutada mahedat kohupiima ja ka mahedaid lisandeid ning maitseaineid.

Bioneer toob siinkohal ära kolm väga lihtsat kohupiimamagustoidu retsepti. Magustoidud saab valmis mõne minutiga. Retseptis antud koguseid võite ise oma suva ja maitse järgi muuta. Head katsetamist!

Kohupiimakreem rosinatega (1ports)

• Asetage kaussi 150 grammi kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.
• Lisage kohupiima vedeldamiseks vastavalt oma eelistustele 50-100 grammi maitsestamata jogurtit. Jogurti võib asendada ka sobivas koguses hapukoore, peti või piimaga.
• Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega.
• Segage kreemi kas käsitsi või saumikseriga, kuni saate ühtlase massi.
• Lisage nii palju rosinaid, kui te soovite. Rosinad on enne kreemile lisamist parem puhtaks pesta. Kui Teile ei meeldi kreemi sees kuivanud rosinad, siis leotage rosinaid mõnda aega enne kasutamist.
• Kaunistage kreemi rosinatega.

 Kasulikud nipid

• Rosinad võite asendada muude kuivatatud puuviljadega.
• Kohupiimakreemi sisse sobivad ka värsked ja külmutatud marjad.


Kohupiimakreem kakaoga (1 ports)

• Asetage kaussi 150 grammi kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.
• Lisage kohupiima vedeldamiseks vastavalt teie eelistustele 50-100g maitsestamata jogurtit. Jogurti võib asendada ka sobivas koguses hapukoore, peti või piimaga.
• Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega.
• Lisage ½-1 teelusikatäit kakaod. Parem on eelistada võimalikult puhast kakaod.
• Segage kreemi kas käsitsi või saumikseriga, kuni saate ühtlase massi.
• Kaunistage kreemi kakaoga.

Kasulikud nipid

• Kui teete kodus kakaod lahustuva kakaojoogi graanulitest või pulbrist, siis ka need sobivad kreemi sisse segamiseks, kuigi nad pole nii tervislikud.
• Magusa kakaojoogi graanulite või pulbri kasutamise korral kaaluge suhkrust loobumist, sest kakao on juba magus.
• Kakao võib asendada moosiga.

Saleneja kohupiim pirniga (1 ports)

• Asetage kaussi 150 grammi kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.
• Riivige kohupiimale 1-2 pehmet suurt pirni. Pehmet pirni on väga lihtne riivida.
• Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega. Kuna pirnid on niigi magusad, siis võib juhtuda, et te ei vajagi lisaks suhkrut. Maitske toitu enne suhkru lisamist!
• Segage kreemi kas käsitsi (siis jäävad suuremad tükid) või saumikseriga.
• Kui kohupiimamagustoit tundub teile liiga lahja või pirnidest eralduv mahl ei teinud magustoitu piisavalt vedelaks, siis lisage ka jogurtit või hapukoort. Segage uuesti.

Head isu!

Märksõnad

Tagasi üles