• Rosinad võite asendada muude kuivatatud puuviljadega.
• Kohupiimakreemi sisse sobivad ka värsked ja külmutatud marjad.
Kohupiimakreem kakaoga (1 ports)
• Asetage kaussi 150 grammi kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.
• Lisage kohupiima vedeldamiseks vastavalt teie eelistustele 50-100g maitsestamata jogurtit. Jogurti võib asendada ka sobivas koguses hapukoore, peti või piimaga.
• Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega.
• Lisage ½-1 teelusikatäit kakaod. Parem on eelistada võimalikult puhast kakaod.
• Segage kreemi kas käsitsi või saumikseriga, kuni saate ühtlase massi.
• Kaunistage kreemi kakaoga.
• Kui teete kodus kakaod lahustuva kakaojoogi graanulitest või pulbrist, siis ka need sobivad kreemi sisse segamiseks, kuigi nad pole nii tervislikud.
• Magusa kakaojoogi graanulite või pulbri kasutamise korral kaaluge suhkrust loobumist, sest kakao on juba magus.
• Kakao võib asendada moosiga.
Saleneja kohupiim pirniga (1 ports)
• Asetage kaussi 150 grammi kohupiima. Valige maitsestamata ricotta tüüpi kohupiim.
• Riivige kohupiimale 1-2 pehmet suurt pirni. Pehmet pirni on väga lihtne riivida.
• Lisage maitse järgi suhkrut. Tervislikum on eelistada rafineerimata pruuni suhkrut, aga kui teile selle maitse ei meeldi, siis asendage pruun suhkur valgega. Kuna pirnid on niigi magusad, siis võib juhtuda, et te ei vajagi lisaks suhkrut. Maitske toitu enne suhkru lisamist!
• Segage kreemi kas käsitsi (siis jäävad suuremad tükid) või saumikseriga.
• Kui kohupiimamagustoit tundub teile liiga lahja või pirnidest eralduv mahl ei teinud magustoitu piisavalt vedelaks, siis lisage ka jogurtit või hapukoort. Segage uuesti.