Elektroonikaseadmete tootmine kasvas kolmandiku võrra

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstustoodangu ja energia tootmine, oktoober 2014
Tööstustoodangu ja energia tootmine, oktoober 2014 Foto: Statistikaamet

Tööstusettevõtted tootsid möödunud oktoobris kolm protsenti rohkem toodangut kui eelmisel aastal samal ajal, eelkõige suurenes elektroonikaseadmete tootmine.

Toodang vähenes aga energeetikas ja mäetööstuses, vahendas statistikaamet. Eelmise aasta oktoobri taseme ületas toodang ligi pooltes tööstusharudes. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist elektroonikaseadmete tootmise kasv, kus toodang suurenes üle kolmandiku. Puittooteid valmistati 12 protsenti ja metalltooteid seitse protsenti rohkem. Toodang vähenes elektriseadmete, kemikaalide ja ehitusmaterjali tootmises.

Välisturule müüdi oktoobris 70 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Mulluse oktoobriga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks seitse protsenti ja müük kodumaisele turule kaks protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta oktoobris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses sama palju toodangut kui septembris. 2013. aasta oktoobriga võrreldes toodeti elektrit seitse protsenti vähem ja soojust seitse protsenti rohkem.

Allikas: statistikaamet
Allikas: statistikaamet Foto: Statistikaamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles