EL on valmis arutama Londoniga sisemigrantide toetusi

, Majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron täna kõnet pidamas.
David Cameron täna kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit on valmis «ettevaatlikult» Briti peaministri David Cameroniga arutama plaane EL-i immigrantide sotsiaaltoetuste vähendamisest, sõnas Euroopa Komisjoni pressiesindaja reedel.

«Need Briti ideed on osa debatist ning nendega tuleks tutvuda ilma draamata, rahulikult ja ettevaatlikult,» sõnas komisjoni pressiesindaja Margaritis Schinas, vahendab BNS. «Me peame uurima, mida on võimalik «ust sulgemata» ette võtta,» lisas ta.

Cameron ütles reedel, et tema plaan piirata teistest Euroopa Liidu riikidest saabuvate sisserändajate juurdepääsu sotsiaaltoetustele nõuab EL-i lepingute muutmist.

«Kahtlemata nõuab see pakett tervikuna mingeid lepingumuutusi ja ma olen kindel, et selle üle on võimalik läbi rääkida,» ütles Cameron.

Briti peaminister tegi teatavaks plaani, mille kohaselt tuleb teistest EL-i riikidest Suurbritanniasse tööle tulnud inimestel neli aastat oodata, enne kui neile laienevad maksusoodustused ja sotsiaalmajutuse võimalus. Ta tõotas kaotada korra, mis võimaldab migrantidel teises Euroopa riigis elavatele lastele toetusi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles