Fotod: talvepealinna saabus jõulukuusk

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Talvepealinna Otepääle jõudis kolmapäeval jõulupuu, millele hakkab Otepää keskväljakul esimest talve seltsi pakkuma ka suur suusatav lumememm.

Seekordne talvepealinna jõulukuusk on 15 meetrit pikk ja pärit Laose-Andrese talust Tõlliste vallast Valgamaalt. Valis selle välja valla kommunaalteenistuse juhataja Urmas Kuldmaa, kellele see silma jäi ja omanikega kokkuleppele sai.

Aastati tulevad Otepää jõulukuused erinevatest kohtadest. «Kuulutame, et otsime jõulukuuske – selle peale meile helistatakse ja inimesed pakuvad oma kuuske,» räägib jõulupuu saamise tavast Otepää kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.

Talvepealinna jõulukuusk õnnistatakse sisse esimesel advendil, 30. novembril, kui EELK Valga praost Vallo Ehasalu ja Otepää valla juhid süütavad puul advendituled. Tavapäraselt süüdatakse tuled päikese loojumise ajal, mis sellel päeval on kell 15.30.

«Varasemalt oli meil ka LED-lampidega karu. Kahjuks oli see aga nii armas ja tore, et lapsed ronisid talle peale ja karu läks katki,» selgitab Otrokova, miks Otepää keskväljakul sel aastal karu asemel valgustatud lumememme leiab.

Talvepealinn on valmis esimese advendi tulekuks – linn on kaunistatud jõulutuledega, lisaks tavapärasele valgustusele süttivad Otepääl jõuluvanikud keskväljakul ja suurematel sissesõiduteedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles