Saaremaa jahimehed hakkavad ulukilihast keeduvorsti tootma

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: SCANPIX

Salme jahimeeste selts avab Suurna küla jahimajas väikese vorstitsehhi, mis muu hulgas hakkab valmistama ka metssealihast keeduvorsti.

Salme jahimeeste seltsi esimees Raivo Ess ütles, et praegu on käsil tsehhi veterinaariaalane tunnustamine, mistõttu plaanidest väga detailselt veel rääkida ei saa, kirjutab Saarte Hääl.

Essi sõnul kuuluvad vorstitsehhi varustusse suitsuahjud, keedukatlad, hakklihamasinad, vorstitoppimisseadmed, kutterid jms. «Meil on siin terve väike tehnoloogiline liin,» lausus jahiseltsi juht, kelle sõnul võib tsehh toota 60–70 kilogrammi vorsti päevas.

Esimesed vorstid jõuavad müüki loodetavasti järgmisel aastal, esialgu pole aga teada, kus neid müüma hakatakse. Kui seni on Saaremaal ulukilihast tehtud vaid suitsuvorsti, siis uus tsehh hakkab valmistama ka keeduvorsti.

«Praegu püüame midagi eksklusiivsemat teha – metssealihast keeduvorsti,» ütles jahiseltsi esimees Ess. «Katsetasime ja proovisime, polnudki väga hull.»

Vorstitsehhi rajamise kuludest kattis 60 protsenti Leader-programm, kust saadi üle 20 000 euro, ülejäänud kulud kannab jahiselts ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles