Rimi Eesti juht: Eesti ettevõtteid tuleks rohkem Rootsi tuua

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Torell
Anders Torell Foto: Rimi Eesti Food

Eestil on Rootsis hea maine, mida võiks ära kasutada rohkem ettevõtteid, kes soovivad välismaale laieneda, ütles Rimi Eesti Food juht Anders Torell kolmapäeval Balti Ärifoorumil.

«Eestil on hea maine, seda saab kasutada Eesti firmade toomisel Rootsi. See on kasutamata potentsiaal. Tuleb need ettevõtted ja nende ideed üles leida,» rääkis ta, vahendab BNS.

Torell möönis, et Rootsis on endiselt inimesi, kes ei tea, kus on Tallinn ja Riia. Kuid lisas, et võrreldes mõne maaga, nagu näiteks Bulgaaria ja Rumeenia, suhtutakse eestlastesse tunduvalt positiivsemalt.

Ragn-Sellsi tegevjuht Rain Vääna märkis konverentsil, et Baltikumi ettevõtete jaoks on Skandinaavia turule sisenemine kindlasti seotud mugavustsoonist väljaastumisega, kuna võõrale turule sisenemine on alati teatud riskidega. Teisalt on Skandinaavia ka oma turu suhtes kindlasti kaitsvam.

Lisaks hindasid ettevõtete esindajad Baltikumi väiksema turu heaks platvormiks uute toodete ja teenuste katsetamiseks, sest siin põrumine pole ettevõtete jaoks nii kahjumlik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles