Sulling: toodete Vene turule skeemitamine pole mõistlik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
väliskaubandusminister Anne Sulling
väliskaubandusminister Anne Sulling Foto: Tairo Lutter / Postimees

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu sõnul ei ole mõistlik sanktsioonialuseid tooteid läbi Valgevene Venemaale eksportida, kuna sealne turg on ebastabiilne ning Eesti tootjad peaksid mõtlema eelkõige pikaajalistele ja püsivatele lahendustele.

«Mina Valgevene või mis tahes muu riigi kaudu Venemaa turule mineku ei toeta, kuigi tean, et mõned teised riigid on seda tagaust kasutanud. Minu arvates tuleks lähtuda seisukohast, et meie tootjatele on kasulikum leida püsivad kindlad turud,» rääkis Sulling BNSile.

Sulling märkis, et Valgevene turu kaudu Venemaale eksportida ei ole jätkusuutlik. «Oleme korduvalt näinud, et Venemaa turg on ebastabiilne ja kui me jätkuvalt üritame tagaukse kaudu sinna sisse pääseda, siis piisab ju ainult mõne tõkke kehtestamisest ja oleksime jälle käpuli. Ma ei leia, et meile oleks seda vaja,» ütles minister.

Sulling lisas, et praegused probleemid ongi tekkinud Venemaa turu ebastabiilsusest. «Püüda sinna jälle tagasi minna ei ole väga mõistlik,» ütles ta.

Põllumajandusminister Ivari Padar ütles eile BNSile, et toetab piima ja piimatoodete ekspordi suurendamist Valgevenesse. Valgevene on varem tundnud koguste suurendamise vastu huvi seoses Vene impordinõudluse suurenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles