Lätlased müüsid Storendi enamusosaluse USA investoreile

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Storendi koduleht.
Storendi koduleht. Foto: storent.com/ee

USA investeerimisfirma Darby Private Equity omandas enamusosaluse ehitus- ja tööstusseadmete rendifirmas Storent, teatas ettevõte. Tehingu finantsdetaile pooled ei avalikusta.

Storendil on kokku 23 rendikeskust kolmes Balti riigis, Eestis on ettevõttel seitse teeninduspunkti.

Storendi 2008. aastal asutanud Andris Bisnieks ja Andris Pavlovs jäävad vähemusosanikeks ning ka jätkavad ettevõtte arengu edasist juhtimist.

«Ettevõte sai omale tugeva ja hea reputatsiooniga finantsinvestori ning märkimisväärse osa edasiseks laienemiseks vajalikust omakapitalist. Darby investeeringu saamise järel jätkame oma kasvustrateegiat, arendades rendiseadmete parki, tugevdades turuosa kogu Balti mere piirkonnas ning kaalume uutele turgudele sisenemist,» ütles Storendi juhatuse liige Andris Pavlovs.

«Storendil on turul tugev positsioon, mis võimaldab kasu saada ehitustööstuses aina suurenevast töövahendite rentimise trendist. Usume, et Storendil on tugev pinnas edasiseks rahvusvaheliseks laienemiseks,» ütles Darby Varssavi kontori direktor Arkadiusz Podziewski.

Darby Private Equity on New Yorgi börsil noteeritud Franklin Resources Inc tütarfirma, mis tegeleb eri fondide haldamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles