Pooltuhat pikalt elektrita olnud majapidamist saavad Eesti Energialt soodustust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Viimaste nädalate äikesetormide tõttu elektrita jäänud ligi pooltuhat Eesti Energia klienti on vooluta olnud üle kolme päeva ning energiafirma vähendab nende võrguteenuse tasu.

Võrguettevõtja elektri katkestusaeg reguleeriva majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määruse kohaselt peab suveperioodil tavaolukorras Eesti Energia Jaotusvõrk rikkest põhjustatud katkestuse kõrvaldama 16 tunni jooksul.

«Kuna sel korral oli tegemist väga tugeva tormiga ja tuule kiirus ületas jaotusvõrgu projekteerimisnorme, siis on tegemist erakorralise olukorraga ja määrusest tulenevalt peab katkestuse kõrvaldama  kolme päeva jooksul alates erakorralise sündmuse lõppemisest,» selgitas Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann.

Kui rike kestab kauem kui piirmäär lubab, vähendatakse kliendil võrguteenuse tasu. See toimub automaatselt ja selleks ei pea klient midagi tegema, lisas Bachmann.

Energiafirma esindaja kinnitusel olid kauem kui kolm päeva elektrita umbes 500 klienti.

«Osades piirkondades näiteks Väike-Maarjal, Laekveres, Peedu külas Tartumaal oli elektrivõrk tormi tagajärjel sisuliselt hävinenud ja ehitada tuli täiesti uus - paigaldada elektriposte ja uusi õhuliine. Seetõttu võttis ka tormi tagajärgede likvideerimine mõnes kohas rohkem aega. Siiski said keskpinge ja kõrgepinge rikked reede õhtuks likvideeritud,» lisas Bachmann.

Kui kliendil tekib rikkega seoses otsene varaline kahju, saab klient esitada võrguettevõtjale kahjunõude taotluse.

Kui suurt varalist kahju tormid Eesti Energiale kokku põhjustasid, ei oska firma esindaja veel täpselt öelda. «Kahjude kokkuarvutamine võtab veel aega. Praegu keskendume jätkuvalt rikete likvideerimisele, kuna ka sel pühapäeval tegi torm mitmel pool pahandust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles