Artikkel ootamatult purunenud dušiuksest tõi kaebustelaviini

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasist dušikabiini uksed ja seinad võivad ootamatult puruneda.
Klaasist dušikabiini uksed ja seinad võivad ootamatult puruneda. Foto: Aftenposten/Lugeja foto

Norra veebiportaal Aftenposten avaldas läinud nädalal loo ootamatult kildudeks lennanud dušiuksest ja sai pärast seda hulga kirju, kus inimesed kirjeldasid mitmeid sarnaseid juhtumeid.

Pealtnäha purunevad klaasist uksed täiesti ilma põhjuseta. Esialgses artiklis kirjeldas Aftenposten Rootsis toimunud juhtumit: just puhkuselt naasnud naine Mette Bjermer seisis pärast esimest kosutavat dušši koos oma kolmeaastase pojaga vannitoas, kui kogu dušikabiini sein lihtsalt kildudeks lendas. Käis pauk ja sadas klaasitükke, kirjeldas naise abikaasa. Õnneks said naine ja laps vaid kriimustusi.

Pärast antud artiklit sai portaali toimetus lugejatelt rea kirju, kus inimesed kirjeldasid sarnaseid dramaatilisi juhtumeid. «Kõik juhtus sekundi jooksul. Hakkasin duši alt välja minema, katsusin ust, et seda avada. Põmm! – ja kogu ruum oli klaasitükke täis,» kirjutas üks lugeja pool aastat tagasi toimunud juhtumist.

Oslost pärit Elin Winge Sætervik avaldas toimetusele, et nende majapidamises purunes dušiuks üsna hiljuti. Nad olid ostnud kaks ust  ja jõudnud teise ukse paigaldamiseni, kui esimene äkki kildudeks lendas. «See ei läinud põranda ega seina vastu ja sel polnud mingeid kriime ega pragusid.» Naise sõnul olid nad paigaldamisel ja uste transportimisel olnud väga ettevaatlikud ja neil polnud vähematki kahtlust, et uks võiks katki minna. «See oli väga hirmutav kogemus,» võttis Sætervik loo kokku.

Veel tõi portaal ära juhtumi, kus purunesid kahe-kolme aasta vanuse dušikabiini seinad. «Kui see plahvatas, siis kostus selline hääl, nagu oleks suur legoklotside kast põrandale kukkunud. Õnneks ei olnud kedagi vannitoas, kui see juhtus,» kirjutas lugeja.

Aftenpostenile selgitusi jaganud eksperdid põhjendasid õnnetusi erinevalt. Ühe arvamuse järgi purunevad taoliselt uksed, mida ümbritseb metallraam. Kui taolise ukse puhul läheb kruvi vastu klaasinurka või klaas on raami valesti monteeritud, siis võib tulemuseks olla taoline plahvatus.

Teise arvamuse kohaselt juhtub taolisi õnnetusi sagedamini aga dušiustega, millel ei ole raami. Ootamatu purunemine võib olla tagajärjeks siis, kui uks läheb plaaditud põranda vastu või saab transpordil kannatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles