Lugeja küsib: kas prussakad annavad aluse tähtajalise üürilepingu lõpetamiseks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prussakad pererahvast ei rõõmusta.
Prussakad pererahvast ei rõõmusta. Foto: Egert Kamenik/Postimees

«Me üürisime kaks kuud tagasi korteri. Leping tehti tähtajaline, üheks aastaks. Umbes nädal hiljem selgus, et kortermajal on suuri probleeme prussakatega ja ka meie üürikorteris ilmnes neid väga palju. Meile korraks mainiti peale lepingu allkirjastamist, et kunagi olid prussakad, kuid see probleem olevat lahendatud. Hiljem meie kaebamise peale lasi omanik teha korteris tõrje, kuid see ei aidanud. Tahaksin küsida, et kas me saaksime üürilepingu erakorraliselt üles öelda tuginedes võlaõigusseaduse § 317 «Üürilepingu erakorraline ülesütlemine eluruumi terviseohtlikkuse tõttu», kuna parasiidid kannavad edasi haigusi ja kahjustavad toiduaineid?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat Taivo Saks advokaadibüroost Taivo Saks & Partnerid.

Mul puuduvad küll putukate kohta põhjalikumad teadmised, kuid niipalju olen kuulnud, et prussakad ei ole inimese tervisele ohtlikud. Viidatud sättele tuginemisel peaks esinema oluline oht tervisele. Siiani ei ole ma kuulnud, et keegi oleks haigestunud just ainult prussakate poolt levitatud haigusesse. Toiduainete kahjustamine ei ole inimese terviseohtlikkusega seotud.

Soovitan kaaluda tuginemist võlaõigusseaduse § 313 lõikele 1. Etteruttavalt märgin, et võlaõigusseaduse § 313 lõige 2 ei sisalda ammendavat loetelu, mis tähendab, et põhjused võivad olla ka muud kui selles sättes loetletud. Võiks analüüsida, kas probleemile võiks kohalduda näiteks sama seaduse §  196 lõige 1 või § 116 lõige 2 punkt 1.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles