Gasum: terminali suurus tuleneb toetuse suurusest

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gasumi tulevane LNG terminal Inkoos Soomes.
Gasumi tulevane LNG terminal Inkoos Soomes. Foto: Gasum

Soomesse planeeritava veeldatud gaasi (LNG) terminali suurus ja sinna investeeritava raha kogus oleneb plaanile saadava toetuse suurusest, ütles gaasifirma Gasum tegevjuht Johanna Lamminen Soome rahvusringhäälingule Yle.

«Selliste plaanide teostamise üks eeldusi on, et need on majanduslikult tasuvad. See tähendab lisaks Balti mere äärse gaasituru arengule ka seda, et plaanile kindlustatakse piisavad toetused,» ütles Lamminen.

«Tuleb kindlaks teha, millised toetusmehhanismid sellele terminalile saadaval on. Selle põhjal selguvad aja jooksul investeeringukoht, maht, investeeringute suur ja muu.»

Lammineni sõnul on Soome ja Eesti peaministrite kokkulepe terminali osas teretulnud. «Veeldatud maagaas on väga puhas alternatiiv just naftapõhistele toodetele, kui siirdutakse süsinikneutraalsesse tulevikku. Investeerime üsna palju veeldatud maagaasi võrku.»

Lõuna-Soome ehitatav terminal teenindaks Lammineni sõnul peaasjalikult regiooni tööstus, meresõitu ja liiklust ning pakuks alternatiivi Venemaalt toodavale gaasile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles