Ühistranspordiettevõtetel käib reisijate hulk kohati üle jõu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puupüsti täis õhtune Viljandi rong.
Puupüsti täis õhtune Viljandi rong. Foto: Albert Truuväärt

Eesti suurimad ühistranspordiettevõtted on hädas nädalavahetuseti reisijate ära mahutamisega oma bussidesse ja rongidesse ja nii pole tippaegadel harvad juhtumid, kus bussi peale pääsemist tuleb oodata tunde või leppida puupüsti täis rongiga.

Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossip põhjendas piletihinnatõusu uute liinide avamisega ning lisas, et tipptundide ülerahvastatust see samm ei pruugi lahendada ning kindlasti ei hakka inimesed rongiga vähem reisima, vahendab ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Kui Elron peab plaani uute rongide juurdeostmiseks, mis leevendaks ruumipuudust, siis Lux Expressi juht Hannes Saarpuu ütles, et vaid tipukoormusteks uute busside soetamine on liigne luksus.

«Kui me võtame konkreetsed Lux Expressi bussid, siis selle bussi hind on üle 400 000 euro koos käibemaksuga. Investeeringud on päris suured ja kindlasti oleks meil heameel näiteks reedel ja pühapäeval lisada mingeid väljumisi,» ütles Saarpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles